kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Kotlety mielone .

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tradycyjne kotlety mielone z wieprzowego mięsa .

Kotlety mielone . Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety mielone .

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone .
Zaczynamy od mięsa które to sobie wkładamy do dużej miski . Następnie obieramy i kroimy cebulę w drobną kostkę i wsypujemy ją do miski razem z mięsem . Bułkę wkładamy na chwilkę do wody aby nasiąkła nią a następnie wyciskamy wodę z niej co do kropli i dodajemy bułkę do miski . Składniki w misce przyprawiamy do smaku solą i pieprzem . Całość gnieciemy na jednolitą masę . Z gotowej masy dużą łyżką wyciągamy porcje w rękach formując kulki . Kulki kładziemy na rozgrzanej oliwie na patelni lekko ja przyklepując . Mielone pieczemy obustronnie . Smacznego
Kotlety mielone .
Podstawowy składnik kotletów , mięso mielone wieprzowe .
Kotlety mielone .
Kotlety mielone obtaczamy w bułce tartej .
Kotlety mielone .
Kotlety pieczemy na rozgrzanej oliwie z obustron .
Kotlety mielone .
Kotlety podajemy z ziemniaczkami i jakąś sałatką wedle uznań .