Sposób przygotowania:
kotlety mielone 10
Cebulę zetrzeć na tarce. Do mięsa z cebulą wbić jajko, dodać bułkę tartą, bułkę, którą wcześniej moczyliśmy w wodzie przez ok.15 min i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać i wyrobić, najwygodniej rękoma ;) Formować niewielkie, mieszczące się w dłoni kotleciki, układać na talerzu. Na patelni rozgrzać odrobinę tłuszczu, ustawić na nieco więcej niż średnim ogniu, delikatnie ułożyć kotlety. Smażyć około minuty, do lekkiego zrumienienia. Obrócić je na drugą stronę, smażyć do zrumienienia. Odwrócić znów i przez kilka minut dosmażać (ewentualnie obracając), aż przestaną być surowe w środku. Ogień nie powinien być zbyt mocny - bo kotlety zrumienią się za bardzo, zanim dojdą w środku.