zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Kotlety mielone 11

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Proste w przygotowaniu, klasyczne kotlety mielone.

Kotlety mielone 11 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotlety mielone 11

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone 11
Cebulę obieramy i drobno siekamy. Do mięsa mielonego wbijamy dokładnie umyte jajka. Dodajemy cebulę, sól, pieprz do smaku i około 1 łyżeczkę ziół prowansalskich. Mięso wyrabiamy dłońmi, jeśli masa jest za rzadka dosypujemy bułki tartej. Z mięsa formujemy zgrabne kotlety i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Kotlety smażymy na wolnym ogniu z każdej strony na brązowy kolor. Smacznego!
Kotlety mielone 11
Do mięsa mielonego dodajemy jaka i pozostałe składniki.
Kotlety mielone 11
Dłońmi dokładnie wyrabiamy mięsno masę na kotlety.
Kotlety mielone 11
Z mięsa formujemy zgrabne kotlety, a następnie je smażymy.