Sposób przygotowania:
Kotlety mielone duszone z pieczarkami
Namoczyć bułkę w wodzie, odcisnąć .Cebulę drobno pokroić i usmażyć na rumiano. Zmieszać mięso , bułkę , cebule i jajko. Dobrze wyrobić masę mięsną . Doprawić do smaku solą , pieprzem, majerankiem , maggi .Podzielić na 8 kotletów i obtoczyć w tartej bułce . Smażyć na smalcu na rumiano z obu stron .
Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na rumiano. Włożyć do garnka kotlety i pieczarki .Podlać wodą i dusić 10 minut. Wlać śmietankę i dusić jeszcze 5 minut .
Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na rumiano. Włożyć do garnka kotlety i pieczarki .Podlać wodą i dusić 10 minut. Wlać śmietankę i dusić jeszcze 5 minut .