Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Kotlety mielone Edzi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybciutko się je robi a smakują każdemu:)

Kotlety mielone Edzi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety mielone Edzi

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone Edzi
Jajko rozkłócamy i mieszamy z bułką tartą , solą i pieprzem. Dodajemy do mięsa mielonego. Czosnek obieramy i ścieramy na tarce, lub przeciskamy przez praskę, dodajemy do mięsa. Całość mieszamy na jednolitą masę. Z masy mięsnej kształtujemy kotlety. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy na wolnym ogniu kotlety z obu stron na brązowy kolor. Podajemy z ziemniaczkami i ulubioną surówką.
Kotlety mielone Edzi
Do mięsa dodajemy jajko z bułką tartą i przyprawami oraz czosnek
Kotlety mielone Edzi
Z mięsa i dodatków wyrabiamy jednolitą masę miesną
Kotlety mielone Edzi
Uformowane kotlety układamy na rozgrzanej oliwie
Kotlety mielone Edzi
Smażymy z obu stron na brązowo na wolnym ogniu