Sposób przygotowania:
Kotlety mielone leśne
Mięso mielone z dzika przyprawiamy solą. Posypujemy papryką słodką. Szalotki obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko i dodajemy rozmaryn. Namoczone grzyby kroimy w drobną kostkę. Również dodajemy do mięsa. Z tak połączonych składników wyrabiamy jednolitą masę. Następnie formujemy owalne kotlety. Obtaczamy je w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy smalec. Przygotowane kotlety układamy na gorącym tłuszczu. Smażymy z dwóch stron na ciemny kolor. Podałem z ziemniaczkami i czerwonymi buraczkami. Smacznego.
monia2005
kołczu
przejs
Upolować!
pacpaw
20 kg dzika kosztuje tyle ile 2 kaczki z biedronki - poważnie :o) Cena I kat. mięsa przy sztuce powyżej 20 kg to ok 4-5 zł/kg ze skórą bez wnętrzności (warchlaczek do 20kg cena 1zł/kg). Proponuje skontaktować się z właściwym dla miejsca pobytu kołem łowieckim i tam zasięgnąć języka. w sklepie (makro) musimy liczyć się z ceną 20zł/kg
przejs
O rany! jak tylko się dokształcę w postępowaniu z dziczyzną, czem prędzej pocisnę do łowieckiego koła...toż wątróbka drobiowa w sklepie kosztuje tyle samo o.O