Sposób przygotowania:
Kotlety mielone oliwkowe
Łopatkę mielimy jednokrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Dodajemy pieprz ziołowy, sól (pamiętajmy, że oliwki również będą słone) oraz bardzo drobno pokrojone oliwki. Wbijamy jajko i wyrabiamy jednolitą masę mięsną. Formujemy kotlety, które następnie obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano. Podawać z ziemniaczkami. Smacznego.
![Kotlety mielone oliwkowe Kotlety mielone oliwkowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotlety-mielone-oliwkowe-65826.jpg)
![Kotlety mielone oliwkowe Kotlety mielone oliwkowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotlety-mielone-oliwkowe-65827.jpg)
![Kotlety mielone oliwkowe Kotlety mielone oliwkowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotlety-mielone-oliwkowe-65828.jpg)
![Kotlety mielone oliwkowe Kotlety mielone oliwkowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotlety-mielone-oliwkowe-65829.jpg)