pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Kotlety mielone oliwkowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

inne spojrzenie na tradycyjne kotlety mielone

Kotlety mielone oliwkowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety mielone oliwkowe

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone oliwkowe
Łopatkę mielimy jednokrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Dodajemy pieprz ziołowy, sól (pamiętajmy, że oliwki również będą słone) oraz bardzo drobno pokrojone oliwki. Wbijamy jajko i wyrabiamy jednolitą masę mięsną. Formujemy kotlety, które następnie obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano. Podawać z ziemniaczkami. Smacznego.
Kotlety mielone oliwkowe
Mieloną łopatkę wieprzową łączymy z bardzo drobno pokrojonymi oliwkami
Kotlety mielone oliwkowe
Z masy mięsnej formujemy podłużne kotlety panierując je w bułce tartej
Kotlety mielone oliwkowe
Uformowane i panierowane kotlety smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym
Kotlety mielone oliwkowe
Smażymy na rozgrznym olej rzepakowym na kolor jasnobrązowy