dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Kotlety mielone panierowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kotlety mielone z ziemniakami i surówką tworzą tradycyjny obiad.

Kotlety mielone panierowane

Składniki:

Kotlety mielone panierowane

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone panierowane
Cebulę obieramy, drobną kroimy i przesmażamy, pod koniec dodajemy obrany i drobną posiekany czosnek. Chwilkę jeszcze smażymy i zdejmujemy z ognia. Do mięsa dodajemy cebulę z czosnkiem, namoczoną w mleku i odciśniętą bułeczkę, jajko i przyprawy. Wyrabiamy aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Formujemy niewielkie kotlety i panierujemy w mące, w rozbełtanym jajku z dodatkiem soli i pieprzu i na koniec w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Smacznego.