Sposób przygotowania:
Kotlety mielone po cygańsku
Przez 20 min moczyć bułki w zimnej wodzie, aż do rozmiękczenia. Wycisnąć je z wody i dodać do mięsa. Cebule pokroić na drobne kawałeczki i wraz z jajkiem dodać
do mięsa. Posypać startym czosnkiem, cebulką, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać masę mięsną. Uformować
kotlety, utaczając je w bułce tartej, następnie ułożyć na patelni na rozgrzanym tłuszczu. Aby sprawdzić smak kotlecików, można na początek usmażyć i doprawić jeden, a potem całą resztę.
do mięsa. Posypać startym czosnkiem, cebulką, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać masę mięsną. Uformować
kotlety, utaczając je w bułce tartej, następnie ułożyć na patelni na rozgrzanym tłuszczu. Aby sprawdzić smak kotlecików, można na początek usmażyć i doprawić jeden, a potem całą resztę.