Sposób przygotowania:
Kotlety mielone w sezamieI
 
1. Mięso oczyszczam z błonek, kroję bardzo drobno. Do mięsa wbijam jajka, wsypuję 3 łyżki bułki tartej, sól, paprykę ostrą. Mięso dokładnie wyrabiam
II
 
2.	Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym maśle. Do cebuli dodaję drobno pokrojone pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą.
3.	Z mięsa robię okrągłe kotlety w środku każdego kotleta umieszczam po łyżce usmażonych grzybów.
4.	Kotlety panieruję w bułce tartej wymieszanej razem z sezamem.
5.	Następnie smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
III
6.	Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką.
7.	Smacznego.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
