Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Kotlety mielone w sezamie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotleciki drobiowe z mięsa mielonego z pyszną w środku niespodzianką. Twoja rodzina będzie zachwycona tak przygotowanym obiadem. Kotleciki idealne na święta lub różne uroczystości.

Kotlety mielone w sezamie

Składniki:

Kotlety mielone w sezamie

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone w sezamie

I

Kotlety mielone w sezamie

1. Mięso oczyszczam z błonek, kroję bardzo drobno. Do mięsa wbijam jajka, wsypuję 3 łyżki bułki tartej, sól, paprykę ostrą. Mięso dokładnie wyrabiam

II

Kotlety mielone w sezamie

2. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym maśle. Do cebuli dodaję drobno pokrojone pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą.
3. Z mięsa robię okrągłe kotlety w środku każdego kotleta umieszczam po łyżce usmażonych grzybów.
4. Kotlety panieruję w bułce tartej wymieszanej razem z sezamem.
5. Następnie smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.

III

6. Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką.
7. Smacznego.