Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z całą pieczarką
Mięso przełożyć do miski. cebulę obrać i zetrzeć na drobnych oczkach i w dłoni odcisnąć sok, dodać do mięsa. Czosnek także obrać i również zetrzeć na drobnych oczkach. Także dodać do miski. Dodać natkę pietruszki, przyprawy i lekko wymieszać. Dodać najpierw 2 łyżki bułki i wyrobić masę mięsną, jeśli nie będzie dobrze się lepić dodać kolejną łyżkę ( ja w sumie potrzebowałam 4 łyżek) Dokończyć wyrabianie masy i odstawić do lodówki na co najmniej godzinę.Pieczarki obrać, zalać wrzątkiem i pozostawić na 2 minuty. Odcedzić, trzonki odciąć od kapelusza.Na dłoń nabrać porcje mięsa, zrobić kotlet, położyć kapelusz pieczarki i uformować mięso w walec. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety w pół głębokim oleju na rumiano z obu stron. Odsączyć na ręczniku papierowym. Gotowe:-) Smacznego!
-Natka-
monikaT83