Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Kotlety mielone z domieszką dziczyzny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Te kotlety to specjał mojego dziadka, smakowały każdemu

Kotlety mielone z domieszką dziczyzny

Składniki:

Kotlety mielone z domieszką dziczyzny

 

  • 400 g mięsa mielonego wieprzowego
  • 200 g mięsa mielonego z dzika
  • 1 bułka czerstwa
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • pieprz
  • Sól
  • smalec do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone z domieszką dziczyzny
Bułkę czerstwą moczymy w wodzie, odciskamy. Mięso mielone wieprzowe oraz z dzika przekładamy do miski dokładnie mieszamy ze sobą, Wbijamy jajko, odciśniętą czerstwą bułkę, doprawiamy do smaku sola i pieprzem i dokładnie mieszamy, dodajemy bułki tartej aby masa nie była zbyt luźna , następnie formujemy kotlety, które obtaczamy w bułce tartej. Przygotowane kotlety mielone smażymy na rozgrzanym smalcu dobrze przypiekając z każdej strony.