zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Mielone z grzybami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

kotlety mielone z grzybową nutą...

Mielone z grzybami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mielone z grzybami

 

Sposób przygotowania:

Mielone z grzybami
W maszynce do mięsa na grubym sitku zmielić mięso, ugotowane i ostudzone suszone grzyby oraz obraną cebulę. Do zmielonych składników dodać jajka, bułkę tartą, kaszę mannę oraz wodę i przyprawy i wyrobić masę. Z masy mięsno grzybowej formować okrągłe kotlety, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na oleju na złoto brązowy kolor z obu stron. Podawać np. z ziemniakami i ogórkiem konserwowym lub buraczkami.
Mielone z grzybami
zmielić składniki na kotlety i dodać przyprawy
Mielone z grzybami
wymieszać składniki na kotlety i doprawić
Mielone z grzybami
z masy miesnej formowac kotlety i obtoczyć w bułce
Mielone z grzybami
kotlety smazyć na złoto brązowy kolor z obu stron