olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Kotlety mielone z orzechami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kotlety mielone, które nadziewane są w środku posiekanymi drobno orzechami włoskimi stanowią ciekawą odmianę dla znanej potrawy.

Kotlety mielone z orzechami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety mielone z orzechami

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone z orzechami
Czerstwe bułki zalewam mlekiem i odstawiam na 15 minut. Mięso łączę z obraną i posiekaną cebulą, jajkiem. Następnie dodaję odciśnięte z mleka bułki, , obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Całość dokładnie mieszam. Następnie wyrabiam kotlety i umieszczam w środku posiekane orzechy. Kotlety obtaczam w bułce tartej. Następnie smażę na rozgrzanym na patelni oleju na złocisto – rumiany kolor. Po czym wykładam kotlety na talerz.
Kotlety mielone z orzechami
Mięso łączę z obraną i posiekaną cebulą, jajkiem. Następnie dodaję odciśnięte z mleka bułki, wyłuskane i posiekane orzechy włoskie, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Całość dokładnie mieszam.
Kotlety mielone z orzechami
Następnie z przygotowanego mięsa wyrabiam kotlety i umieszczam w środku posiekane orzechy.
Kotlety mielone z orzechami
Przygotowane kotlety obtaczam w bułce tartej.
Kotlety mielone z orzechami
Następnie smażę na rozgrzanym na patelni oleju na złocisto – rumiany kolor.