Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z orzechami i sezamem
Cebulę obrałam, posiekałam drobno. Marchew oskrobałam, starłam na tarce jarzynowej. Na patelni rozgrzałam 1 łyżkę oleju i podsmażyłam warzywa przez 3-4 min. a gdy ostygły dodałam je do mięsa. Dodałam też jajko, mleko wymieszane z 1/3 szkl. tartej bułki, natkę i połowę posiekanych orzechów ziemnych niesolonych. Wyrobiłam masę, doprawiłam sosem chili, sojowym i papryką. Uformowałam kotleciki, panierowałam je w wymieszanym z resztą bułki i orzechów ziarnie sezamu. Smażyłam na oleju. Podałam z ziemniakami i sałatką z zielonego kalafiora.
wedith1
msewka
Też uwielbiam sezam, dokupię orzechy i niebawem spróbuję.5
iwi69
jaNina