eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1534]

Orzechowe mielone Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszne kotlety mielone z dodatkiem orzechów włoskich.

Orzechowe mielone Eli

Składniki:

Orzechowe mielone Eli

 

Sposób przygotowania:

Orzechowe mielone Eli
Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć.Obraną cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.Do miski przełożyć mięso mielone,dodać odciśniętą bułkę,cebulę,czosnek,jajka,orzechy,przyprawę do mielonego,sól,pieprz i wymieszać.Z mięsa formować owalne kotleciki i obtoczyć w bułce tartej.Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotleciki z obu stron na rumiano.Smacznego!