Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z pieczarkami wg Yvonne
Najpeirw umytą Łopatkę i pieczarki (odłożyć 2 średnie szt) zmielić. Obraną cebulę posiekać. Połowę zeszklić na odrobinie oleju, dodać wraz z posiekanym czosnkiem, jajkami, bułką tartą, vegetą i pieprzem do mięsa. Dokładnie wyrobić masę. Formować owalne kotleciki, każdy obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć kotleciki z każdej strony. Dodać pozostałą cebulę i odłożone wcześniej pokrojone w plasterki pieczarki. Smażyć 2 minuty, zalać wrzącą wodą i dusić pod przykryciem przez kwadrans. Wkruszyć Kostkę Mięsną, wymieszać i dusić jeszcze przez chwilę (bez przykrycia). Sos można zagęścić mąką rozmieszaną z zimną wodą.