Kotlety mielone z pieczarkami wg Yvonne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachecam do spróbowania.....

Kotlety mielone z pieczarkami wg Yvonne

Składniki:

Kotlety mielone z pieczarkami wg Yvonne

 

  • 30 dkg łopatka bez kości,
  • 10 dkg pieczarki,
  • 10 dkg cebula,
  • 2 ząbki czosnek,
  • 2 szt jajka,
  • 1/2 szklanki bułka tarta,
  • do smaku Kucharek - uniwersalna,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • 1 szt kostka mięsna,
  • 1/4 szklanki olej do smażenia,
  • 1/2 szklanki bułka tarta do panierowania

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone z pieczarkami wg Yvonne
Najpeirw umytą Łopatkę i pieczarki (odłożyć 2 średnie szt) zmielić. Obraną cebulę posiekać. Połowę zeszklić na odrobinie oleju, dodać wraz z posiekanym czosnkiem, jajkami, bułką tartą, vegetą i pieprzem do mięsa. Dokładnie wyrobić masę. Formować owalne kotleciki, każdy obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć kotleciki z każdej strony. Dodać pozostałą cebulę i odłożone wcześniej pokrojone w plasterki pieczarki. Smażyć 2 minuty, zalać wrzącą wodą i dusić pod przykryciem przez kwadrans. Wkruszyć Kostkę Mięsną, wymieszać i dusić jeszcze przez chwilę (bez przykrycia). Sos można zagęścić mąką rozmieszaną z zimną wodą.