Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Kotlety mielone z podgrzybkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sezon grzybowy w pełni, dziś zapraszam na wspaniałe kotlety mielone z dodatkiem świeżych podgrzybków podsmażonych na masełku.

Kotlety mielone z podgrzybkami

Składniki:

Kotlety mielone z podgrzybkami

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone z podgrzybkami
1. Cebulkę drobno posiekać, grzyby pokroić w drobną kostkę. Na patelni roztopić masło, zrumienić cebulkę, dodać grzyby, posypać obficie pieprzem, przesmażyć 3 minuty często mieszając, wystudzić.

2. Mięso wrzucić do miski, wsypać tartą bułkę, czosnek granulowany, wbić jajkao, dodać wystudzoną zawartość patelni, sól oraz pieprz. Dokładnie zagnieść i uformować kotlety. Kotlety smażyć na rozgrzanym oleju po 5-6 minut z każdej strony. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego!