Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z podgrzybkami
1. Cebulkę drobno posiekać, grzyby pokroić w drobną kostkę. Na patelni roztopić masło, zrumienić cebulkę, dodać grzyby, posypać obficie pieprzem, przesmażyć 3 minuty często mieszając, wystudzić.
2. Mięso wrzucić do miski, wsypać tartą bułkę, czosnek granulowany, wbić jajkao, dodać wystudzoną zawartość patelni, sól oraz pieprz. Dokładnie zagnieść i uformować kotlety. Kotlety smażyć na rozgrzanym oleju po 5-6 minut z każdej strony. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego!
2. Mięso wrzucić do miski, wsypać tartą bułkę, czosnek granulowany, wbić jajkao, dodać wystudzoną zawartość patelni, sól oraz pieprz. Dokładnie zagnieść i uformować kotlety. Kotlety smażyć na rozgrzanym oleju po 5-6 minut z każdej strony. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego!
lukrowanepierniczki