Sposób przygotowania:
Kotlety Mielone z serem
Kajzerke rozdrobic w misce na małe kawałki polac mlekiem przez chwile namoczyc.Dodac mieso mielone wymieszac.Żółty ser pokroic w małoa kostke wsypac do masy miesnej opruszyc sola i pieprzem dobrze wymieszac.Z masy uformowac nie wielkie płaskie kotleciki.Jajka rozczepac w misce make przenna kukurydziana i bułke tarta wsypac na odzielne talerzyki.Kotlety panierowac najpierw w mace przennej potem w jajku a nastepnie w mace kukurydzianej ponownie w jajku a potem w bułce tartej.Na patelni rozgrzac duza ilosc oleju.Włozyc kotlety smazyc na złoty kolor z kazdej strony po 6-8minut.Wyjac dokładnie osaczyc z nadmiaru tłuszczu.Podawac z duszonymi warzywami i ziemniakami.