krysia12

krysia12

Szef Kuchni
[Przepisów: 22]

Kotlety Mielone z serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

wyprubujcie bo naprawde jest badzo dobre

Kotlety Mielone z serem

Składniki:

Kotlety Mielone z serem

 

  • 60dag miesa mielonego (wiprzowegp)
  • 15 dag sera zółtego (najlepiej po 5 dag gołdy edamskiego i emantliera)
  • Kajzerka
  • 3 -4 łyzki mleka
  • 2 porcj.
  • sól
  • pieprz
  • 5 dag maki przennej
  • 12dag maki kukurydzianej
  • 5dag bułki tartej
  • olej do głebokiego smazenia.

Sposób przygotowania:

Kotlety Mielone z serem
Kajzerke rozdrobic w misce na małe kawałki polac mlekiem przez chwile namoczyc.Dodac mieso mielone wymieszac.Żółty ser pokroic w małoa kostke wsypac do masy miesnej opruszyc sola i pieprzem dobrze wymieszac.Z masy uformowac nie wielkie płaskie kotleciki.Jajka rozczepac w misce make przenna kukurydziana i bułke tarta wsypac na odzielne talerzyki.Kotlety panierowac najpierw w mace przennej potem w jajku a nastepnie w mace kukurydzianej ponownie w jajku a potem w bułce tartej.Na patelni rozgrzac duza ilosc oleju.Włozyc kotlety smazyc na złoty kolor z kazdej strony po 6-8minut.Wyjac dokładnie osaczyc z nadmiaru tłuszczu.Podawac z duszonymi warzywami i ziemniakami.