Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1428]

Kotlety mielone z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszne kotleciki z serem, polecam

Kotlety mielone z serem

Składniki:

Kotlety mielone z serem

 

  • 400 g wołowina bez kości,
  • 200 g bułka czerstwa,
  • 600 g Wieprzowina -łopatka,
  • 2 szt jaja,
  • 100 g bułka tarta,
  • 100 g cebula,
  • 100 g ser żółty starty,
  • smalec do smażenia,
  • sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone z serem
Mięso umyć, oddzielić od kości, pokroić w kawałki. Bułkę namoczyć w letniej wodzie i odcisnąć. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w plastry i usmażyć na części tłuszczu. Mięso, bułkę i cebulę zemleć w maszynce. Do masy mięsnej dodać jaja, pieprz, sól, dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować kotlety, w środek kłaść po trochu sera żółtego, uformować kotlety i obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.