mrozluk

mrozluk

Starszy Kucharz
[Przepisów: 47]

Kotlety mielone z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mięso podajemy z ziemniaczkami i surówką

Kotlety mielone z warzywami

Składniki:

Kotlety mielone z warzywami

 

  • mięso mielone wieprzowe 1/2 kg
  • bułka 1 sztuka
  • jajko 1 sztuka
  • cebula 1 sztuka
  • papryka czerwona 1 sztuka
  • kapusta pekińska 10 dag
  • groszek zielony 1/2 puszka
  • pieczarki 20 dag
  • ketchup pikantny 4 łyżki
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone z warzywami
Bułkę namaczamy w wodzie, odciskamy.Kapustę szatkujemy, paprykę kroimy w cienkie paseczki, pieczarki w plasterki, cebulę siekamy. Groszek zielony osączamy z zalewy. Łączymy w/w składniki, dodajemy ketchup i całość mieszamy, doprawiamy do smaku. Z mięsa formujemy niewielkie kotleciki, panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.