Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Kotlety mięsno-warzywne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Smaczne kotlety z fasolą i ziemniakami

Kotlety mięsno-warzywne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety mięsno-warzywne

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mięsno-warzywne
Ziemniaki ugotować, odcedzić i odparować. Ugnieść tłuczkiem (można użyć ziemniaków pozostałych z obiadu). Fasolę przepłukać i osączyć. Wrzucić do rozdrabniacza i zmielić. W misce wymieszać mięso mielone, zmiksowaną fasolę i utłuczone ziemniaki. Dodać posiekaną cebulkę. Wbić jajko. Dodać posiekaną natkę pietruszki, doprawić solą i pieprzem.Z masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej. Kłaść na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na rumiano. Usmażone kotlety osączać na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Kotlety mięsno-warzywne podawać z surówkami jako danie obiadowe
Kotlety mięsno-warzywne
Ziemniaki ugotować, odcedzić i odparować. Ugnieść tłuczkiem (można użyć ziemniaków pozostałych z obiadu).
Kotlety mięsno-warzywne
Fasolę przepłukać i osączyć. Wrzucić do rozdrabniacza i zmielić.
Kotlety mięsno-warzywne
W misce wymieszać mięso mielone, zmiksowaną fasolę i utłuczone ziemniaki. Dodać posiekaną cebulkę. Wbić jajko. Dodać posiekaną natkę pietruszki, doprawić solą i pieprzem.
Kotlety mięsno-warzywne
Z masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej. Kłaść na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na rumiano. Usmażone kotlety osączać na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.