Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Kotlety mięso - porowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Placuszki z filetów z kurczaka oraz porem, mają ciekawy smak ,są szybkie w przygotowaniu i wychodzi ich dużo.

Kotlety mięso - porowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety mięso - porowe

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mięso - porowe
Filety umyć i pokroić w drobną kostkę. Z pora zdjąć pierwsze liście , przekroić na pół i pokroić w pół plasterki dodać do mięsa i wymieszać z 3 łyżkami oliwy z oliwek i doprawić do smaku. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Po kilku godzinach wyjąć mięso dodać jajka, mleko i mąkę dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i nakładać łyżką porcję ciasta formując kotlety. Smażyć na złoty kolor z obu stron.
Kotlety mięso - porowe
Filety umyć i pokroić w drobną kostkę. Z pora zdjąć pierwsze liście , przekroić na pół i pokroić w pół plasterki dodać do mięsa i wymieszać z 3 łyżkami oliwy z oliwek i doprawić do smaku. Wstawić do lodówki na kilka godzin.
Kotlety mięso - porowe
Po kilku godzinach wyjąć mięso dodać jajka, mleko
Kotlety mięso - porowe
Następnie dodać mąkę i dokładnie wymieszać
Kotlety mięso - porowe
Na patelni rozgrzać olej i nakładać łyżką porcję ciasta formując kotlety. Smażyć na złoty kolor z obu stron.