Sposób przygotowania:
Kotlety po mediolańsku
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Delikatnie rozbić tłuczkiem. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Obsmażyć na odrobinie oleju. Zdjąć z patelni. Na powstałym tłuszczu zeszklić dwie posiekane cebule. Następnie dodać posiekany czosnek i natkę. Dodać warzywa, koncentrat pomidorowy oraz czerwone wino. Następie włożyć mięso, 2 liście laurowe, trochę tymianku i rozmarynu. Zalać 250ml bulionu drobiowego, dusić około 30minut na małym ogniu. Na łyżce oleju zeszklić posiekaną cebulę, dodać ryż, białe wino oraz resztę bulionu. Dodać listek laurowy oraz trochę rozmarynu. Dusić około 15minut na małym ogniu, aż ryż będzie miękki. Ryż podawać z mięsem i powstałym sosem.