Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Kotlety polsko-włoskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszne kotlety z piersi z mozzarellą, pesto i pomidorami

Kotlety polsko-włoskie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety polsko-włoskie

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety polsko-włoskie
Piersi umyć, osuszyć, przekroić na pół. Obtoczyć w jajku (roztrzepanym z solą i pieprzem) i bułce tartej.Kotlety usmażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Ułożyć kotleciki na papierze do pieczenia, posmarować czerwonym Pesto, położyć plastry mozzarelli i posypać suszoną bazylią. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w plastry. Ułożyć na mozzarelli. Zapiec w piekarniku około 10 stopni w 200stopniach.Kotlety podać z ziemniakami i surówką, np. sałatą ze śmietaną
Kotlety polsko-włoskie
Piersi umyć osuszyć przekroić na pół Obtoczyć w jajku i bułce tartej
Kotlety polsko-włoskie
Kotlety usmażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju Osączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym
Kotlety polsko-włoskie
Ułożyć kotleciki na papierze do pieczenia posmarować czerwonym Pesto położyć plastry mozzarelli i posypać suszoną bazylią
Kotlety polsko-włoskie
Pomidory sparzyć zdjąć skórkę pokroić w plastry Ułożyć na mozzarelli Zapiec w piekarniku około 10 stopni w 200stopniach