Sposób przygotowania:
Oszukane pożarskie light
Mięso pooddzielać od kości, oczyścić ze skóry, posiekać w malakserze. Kajzerkę namoczyć w mleku, margarynę roztopić. Kaszę ugotować w 1 szkl wody, przestudzić. Do posiekanego mięsa dodajemy ugotowaną kaszę, posiekany koperek, namoczoną i odciśniętą kajzerkę, żółtka z jaj, przecier pomidorowy, sól i pieprz oraz roztopioną margarynę. Całość mieszamy na jednolitą masę. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy, delikatnie całość mieszamy. Formujemy kotlety i układamy na blaszce. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 20 min. Podajemy z warzywami na parze.
jaNina
Editha
Dziękuję, staram się odchudzać hahaha stąd taka wersja :)