caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Kotlety resztkowe

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Kotlety powstały w wyniku sprzatania lodówki (miałam okrawki różnych wędlin i nie chciałam ich zmarnowac).

Kotlety resztkowe

Składniki:

Kotlety resztkowe

 

Sposób przygotowania:

Kotlety resztkowe
Bułke namoczyć. Wędliny zmiksować w malakserze (lub zmielić maszynka do miesa), dodać namoczona bułke, jajo i przyprawy i wszystko razem zmiksować. Jesli masa wyszłaby zbyt rzadka to wsypać troche tartej bułki. Z masy formować kotlety, panierować je w tartej bułce i smażyć z obu stron na oleju na złoty kolor.
NIE SOLIĆ - wedliny maja wystarczającą ilość soli w sobie.

Jeśli chcemy to do masy na koniec możemy też dodac starty żółty ser.