Sposób przygotowania:
Kotlety rybne 3
Filety rybne przepuścić przez maszynkę. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebulę obrać, pokroić w drobniutką kosteczkę, przesmażyć na tłuszczu na złoty kolor. Do masy mięsnej dodać bułkę, jajka, sól, pieprz, przyprawę do ryb i ostudzoną cebulkę. Masę rybną dokładnie wymieszać, z masy formować okrągłe kotleciki, obtaczać w tartej bułce i smażyć na złoty kolor z obu stron.
agabi22
edytaha
I to wszystko z tylko kilograma ryby?
Pyza
Danusia pracuje w kuchni, w szkole, i to zdjęcie chyba robione właśnie tam...
edytaha
Tak przypuszczałam, że to zbiorowe żywienie. W domu raczej nie używa się takich patelni jak na fotce :) A kotleciki apetycznie wyglądają, takie równiutkie :)
Danusia19671
Pyza ma rację że to w szkole było robione zdjęcie, a przepis podałam na mniejszą ilość osób.
evita0007
Danusia19671
Dlaczego mnie obrażasz,uważasz że wszystkie kucharki to złodzieje.
Jak chcesz wiedzieć to moje dzieci w szkole uwielbiają takie kotleciki.
evita0007
Nie nie obrażam ale tak jest na prawdę.Czy u pani w szkole dzieci odmawiają kotlety ? z pewnością tak.I co potem robicie z nimi ? Na pewno nie wyrzucacie tylko bierzecie do domu zgadza sie ? Ewentualnie nauczycielki jedzą .No jak się mylę to na gilotynę ze mną hihi :)
I proszę się nie obrażać bo coś wiem o tym :)-Pozdrawiam :)