Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1427]

Kotlety rybne 3

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kotlety podawać z ziemniakami i surówką

Kotlety rybne 3 Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kotlety rybne 3

 

  • filet z mintaja -1 kg
  • bułka kajzerka -1 szt
  • sól i pieprz
  • tarta bułka
  • jajka -2 szt
  • cebula -1 szt
  • przyprawa do ryb
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotlety rybne 3
Filety rybne przepuścić przez maszynkę. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebulę obrać, pokroić w drobniutką kosteczkę, przesmażyć na tłuszczu na złoty kolor. Do masy mięsnej dodać bułkę, jajka, sól, pieprz, przyprawę do ryb i ostudzoną cebulkę. Masę rybną dokładnie wymieszać, z masy formować okrągłe kotleciki, obtaczać w tartej bułce i smażyć na złoty kolor z obu stron.
Kotlety rybne 3
Z masy rybnej zostały uformowane kotlety, obtoczone w tartej bułce