zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Kotlety rybne z kalafiorem i boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Kotlety rybne, wzbogacone o smak kalafiora i wędzonego boczku z natką pietruszki i szczypiorkiem to smaczna propozycja na obiad.

Kotlety rybne z kalafiorem i boczkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety rybne z kalafiorem i boczkiem

 

Sposób przygotowania:

Kotlety rybne z kalafiorem i boczkiem
Rozmrożoną i umytą mirunę zmielić w maszynce do mięsa na grubym sitku do miski. Potem zmielić kalafiora i boczek. Dodać bułkę tartą, posiekany szczypiorek i natkę a na koniec wlać wodę i wbić jajka i dodać przyprawy. Masę wyrobić, formować porcje masy, obtaczać w bułce i kłaść na rozgrzany olej. Kotlety smażyć na rozgrzanym oleju na złoto brązowy kolor z obu stron.
Kotlety rybne z kalafiorem i boczkiem
Etap 1 Zmielić rybę kalafiora i boczek ...
Kotlety rybne z kalafiorem i boczkiem
Etap 2 Dodać resztę składników czyli jajka i przyprawy oraz zieleninę
Kotlety rybne z kalafiorem i boczkiem
Etap 3 Wyrobić masę rybną a potem formowac kotlety
Kotlety rybne z kalafiorem i boczkiem
Etap 4 Kotlety smażyć z obu stron na złoto brązowy kolor