karita

karita

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 217]

Kotlety rybne z papryką

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Bardzo smaczne kotleciki! Inna wersja dania z rybką! Polecam gorąco!

Kotlety rybne z papryką

Składniki:

Kotlety rybne z papryką

 

  • Ok. 1 kg fileta z ryby (np. tilapii)
  • Pęczek szczypiorku
  • 2 małe cebule
  • Pół świeżej czerwonej papryki
  • 2 kromki chleba
  • Pół szklanki mleka
  • 3-4 łyżki kaszy manny
  • 2 łyżki siemienia lnianego
  • 1 łyżka lubczyku suszonego
  • 2 szczypty ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka przyprawy do ryb
  • Sól, pieprz
  • Olej/oliwa do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Kotlety rybne z papryką
Fileta umyć i drobno pokroić. Umytą paprykę, szczypiorek i cebulę również drobno posiekać i połączyć z rybą. Kromki chleba namoczyć w mleku, odcisnąć dodać do pozostałych składników. Wsypać kaszę, siemię i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Smażyć jak kotlety mielone z obu stron. Można podawać z pieczonymi ziemniaczkami i surówką z kapusty kiszonej lub kiszonymi ogórkami.