Sposób przygotowania:
Kotlety rybne z warzywnym farszem
Cebulę obrać i drobno posiekać. 2 jajka ugotować na twardo,obrać i posiekać. Kajzerkę namoczyć,odcisnąć. Filety zmielić,zmieszać z posiekanymi jajkami i cebulą. Dodać kajzerkę, 3 łyżki tartej bułki,przyprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać,aż powstanie masa. Warzywa wrzucić na 3 min. na wrzątek.Osączyć.Następnie połowę warzyw lekko posiekać,oprószyć solą,pieprzem. Przygotować dwa kawałki folii.Masę rybną podzielić na 2 części.Rozłożyć jedna folię,na nią nałożyć jedną część masy ,następnie nakryć drugą folią i rozwałkować na prostokąt. Zdjąć folię z wierzchu.Na połowie prostokąta rozwałkowanej masy rozłożyć część posiekanych warzyw i nakryć delikatnie drugą połową masy,tak aby folia została na górze...wtedy zdjąć folę z góry. Dokładnie zlepić brzegi i pokroić na 4 części/kotlety. Podobnie postąpić z drugą częścią masy i posiekanych warzyw.Każdy kotlet obtoczyć w mące, w roztrzepanym jajku i w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Wszystkie kotlety ułożyć na większej patelni lub w naczyniu do zapiekania,wlać bulion i dusić całość ok. 15 min. pod przykryciem. Podawać z pozostałymi warzywami,.