ewawul

ewawul

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 91]

Kotlety ryżowe z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

kotlety ryżowe z warzywami

Kotlety ryżowe z warzywami

Składniki:

Kotlety ryżowe z warzywami

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety ryżowe z warzywami
Ryż opłukać, zalać 2,5 szklanki lekko osolonego wrzątku, dodać curry, gotować na wolnym ogniu, aż ryż wchłonie płyn. Przykryć, odstawić na 15 minut. Do przestudzonego ryżu dodać jajka, bułkę tartą, natkę, doprawić solą i pieprzem. Z masy uformować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju. Mięso pokroić w kostkę, wymieszać z mąką, usmażyć na 2 łyżkach oleju na rumiano, dodać obrane i pokrojone pomidory, groszek, śmietanę oraz kostkę rosołową, szybko udusić. Podawać do kotlecików.