Tata Kazika

Tata Kazika

Starszy Kucharz
[Przepisów: 24]

Kotlety ryżowo-selerowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
         
ocena: 3/5 głosów: 564

Sekery wyszorować szczotką, ugotować w skórce, odcedzić, obrać, zetrzeć na

Kotlety ryżowo-selerowe

Składniki:

Kotlety ryżowo-selerowe

 

  • 1/2 szkl ryżu
  • 1/2 kg selerów
  • 1/2 małej puszki koncentratu pomidorowego
  • 2 jajka
  • pęczek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki bułki tartej tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotlety ryżowo-selerowe
Sekery wyszorować szczotką, ugotować w skórce, odcedzić, obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Ryż ugotować na sypko, wymieszać z selerami, koncentratem pomidorowym, drobno pokrajaną natką pietruszki i jajkami, doprawić do smaku. Formować kotlety, obtaczając w bułce tartej, smażyć na niezbyt gorącym tłuszczu. podawać z zieloną sałatą, sałatką pomidorwą lub surówką z warzyw mieszanych.