LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Kotlety schabowe 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przepis na kotlety schabowe

Kotlety schabowe 2

Składniki:

Kotlety schabowe 2

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe 2
Schab dokładnie umyć, osuszyć i pokroić w plastry oraz przełożyć do miseczki. Zalać całość mlekiem, odstawić do lodówki na około dwie godziny. Po tym czasie wyjąć i osuszyć. Następnie każdy kawałek rozbić tłuczkiem na cienki płat, osolić, oprószyć lekko pieprzem. Jajko wymieszać z mąką i łyżeczką wody. Na koniec kotlety namoczyć w jajku i panierować w bułce tartej i smażyć na mocno rozgrzanym oleju z każdej strony po kilka minut aż będą rumiane.