Martyna239

Martyna239

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 71]

Kotlety schabowe mojego taty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mój tata kiedyś zrobił te kotlety na obiad. Teraz nikt nie chce jeść schabowych w zwykłym wydaniu.

Kotlety schabowe mojego taty Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotlety schabowe mojego taty

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe mojego taty
Schab rozbijamy na dość cienkie kotlety. Panierujemy w rozmąconym jajku i bułce tartej, oprószamy solą i smażymy na smalcu. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki, posypujemy solą i pieprzem do smaku i smażymy na oleju, aż odparuje z nich woda. Na każdy kotlet ukłądamy warstwę pieczarek i przykrywamy plastrem żółtego sera. Tak przygotowane kotlety układamy na blasze i zapiekamy chwilę w piekarniku, aż ser się rozpuści. Podajemy z ziemniakami.
Kotlety schabowe mojego taty
Pieczarki kroimy w plasterki i przesmażamy na oleju.
Kotlety schabowe mojego taty
Kotlety panierujemy i smażymy na smalcu.
Kotlety schabowe mojego taty
Przygotowane kotlety zapiekamy chwilę w piekarniku.