Sposób przygotowania:
Kotlety schabowe w cieście majonezowym
Umyte plastry schabu rozbić lekko tłuczkiem do mięsa,obsypać przyprawami odłożyć. Ciasto: Jajka roztrzepać trzepaczka w dosyć głębokiej misce ,dodać do jajek majonez ,mąkę pszenną i ziemniaczaną ,dobrze rozmieszać aby powstało gęste ciasto,wsypać starty wcześniej ser żółty na tarce jarzynowej wymieszać łyżką ,włożyć plastry mięsa do tak przygotowanego sosu wymieszać aby mięso równomiernie się pokryło w cieście i wstawić do lodówki na 30 minut aby zmiękło i przeszło przyprawami. Po tym czasie na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety w cieście ładnie je formując widelcem na patelni,na złocisty kolor aż schab będzie miękki . Osączyć z tłuszczu podawać z pieczonymi ziemniaczkami i dowolną surówką
edytaha
2milutka
Dzięki Edytko..mnie wyjątkowo smakowały:)
edytaha
Mnie też, wobec tego biegnę do Ciebie na degustację :)
2milutka
jeszcze jeden został...więc odgrzewam:D
zewa
Świetne są takie kotleciki i bardzo soczyste.
2milutka
:)