kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Kotlety schabowe w kapuście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo smaczne i stosunkowo łatwe danie.

Kotlety schabowe w kapuście

Składniki:

Kotlety schabowe w kapuście

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe w kapuście
Wyciskamy czosnek i nacieramy nim kotlety.Obsmażamy je na oliwie.Wyjmujemy kotlety a na tym tłuszczu obsmażamy plasterki cebuli.Kroimy kapustę i dokładamy ja do cebuli.Wrzucamy pokrojona w kostkę paprykę.Dodajemy miód,listki laurowe,kilka ziarenek ziela angielskiego i jałowca, łyżeczkę zmielonego kminku oraz kilka ziaren pieprzu.Mieszamy dokładnie.Zalewamy 1,5 szklanki rosołu z kostki.Gotujemy około 30 minut a potem na wierzchu układamy kotlety.Solimy do smaku.Przykrywami i dusimy na małym ogniu około 20 minut.Przekładamy na półmisek i oprószamy posiekaną natka pietruszki.Smacznego!