Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotlety schabowe w panierce z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Kotlety w panierce ze śmietaną i żółtym serem są rewelacyjne.

Kotlety schabowe w panierce z serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety schabowe w panierce z serem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe w panierce z serem
Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię. Następnie natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem, zawinąć w folię i odłożyć do lodówki przynajmniej na pół godziny. Płatki kukurydziane pokruszyć i wymieszać z bułką tartą. Jajko wybić na talerz, wsypać przyprawę kucharek, roztrzepać widelcem, dodać śmietanę i starty żółty ser, wymieszać. Mięso zanurzać w jajku ze śmietaną i serem a następnie obtaczać w pokruszonych płatkach z bułką tartą lekko dociskając. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z ziemniakami i surówką.
Kotlety schabowe w panierce z serem
Mięso rozbić tłuczkiem i natrzeć przyprawami
Kotlety schabowe w panierce z serem
Jajko wymieszać z przyprawą kucharek śmietaną i serem
Kotlety schabowe w panierce z serem
Panierować w jajku ze śmietaną i serem obtaczać w płatkach z bułką tartą
Kotlety schabowe w panierce z serem
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor