Sposób przygotowania:
Kotlety schabowe z cebulą i pieczarkamiETAP 1:

Mięso umyć, osuszyć, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem.
ETAP 2:

Cebulę i pieczarki pokroić w kostkę, dodać majonez i kawałek marchewki startej na tarce. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
ETAP 3:

Ziemniaki i pozostałą marchewkę obrać, pokroić w plasterki, blanszować w osolonej wodzie, osączyć.
Wsypać do naczynia żaroodpornego, skropić olejem, oprószyć pieprzem i papryką.
ETAP 4:

Na wierzch ziemniaków ułożyć przygotowane mięso. Na każdy kotlet włożyć porcję nadzienia.
ETAP 5:

Przykryć plasterkami mozzarelli.
Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około 45-50 minut.