Sposób przygotowania:
Kotlety schabowe z cebulką i pieczarkami
Kotlety rozklepać ( bez przesady ). Posolić , posypać pieprzem . Zostawić na 30 minut. Panierować w mące, jajku, bułce tartej , jajku i znów bułce tartej . Smażyć na mocno rozgrzanym smalcu z obu stron na rumiano .Przełożyć do szerokiego rondla , pokropić kotlety maggi , Na patelni dodać rozgrzać masło i zarumienić na nim pokrojone w piórka cebule , a potem podać na patelnię pieczarki w plasterkach . Smażyć aż pieczarki też się zrumienią . Przełożyć do rondla z kotletami . Podlać ½ szklanki wody , skropić maggi . Dusić pod przykryciem 15 minut. Najlepiej smakują podane z ziemniakami puree i obgotowaną kiszoną kapustą .
msewka
yola
mirkakropka
No i u nas tak samo,bo właśnie szukam pomysłu na jutrzejszy obiadek :)