Edward mistrz kuchni

Edward mistrz kuchni

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

roladki schabowe z serem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

kolejne danie powstałe w wyniku czyszczenia lodówki

roladki schabowe z serem i pieczarkami

Składniki:

roladki schabowe z serem i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

roladki schabowe z serem i pieczarkami
schab rozbijamy na cieniutkie kotlety, przyprawiamy, zostawiamy na chwilę. Pieczarki drobno siekamy, dusimy z cebulą na masełku (, następnie dodajemy jeszcze łyżkę masła, a gdy się rozpuści, zdejmujemy patelnię z gazy, dodajemy starty ser, pietruszkę i garść bułki tartej (dzięki bułce ser nie wycieknie), mieszamy do połączenia składników. Tak przygotowaną masę rozsmarowujemy na kotletach, zwijamy mięso w roladkę i spinamy wykałaczką. Następnie panierujemy w mące, jajku rozmąconym z mlekiem i bułce tartej. Na koniec smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju.