pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Kotlety schabowe z dzika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

zupełnie inny schabowy

Kotlety schabowe z dzika Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotlety schabowe z dzika

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe z dzika
Schab z dzika kroimy w plastry grubości ok 1 cm. Następnie rozbijamy pięścią i posypujemy solą zmiękczającą mięso oraz pieprzem naturalnym. Odstawiamy na bok. Jajko rozbijamy dodajemy przyprawy w płynie i mieszamy. Kotlety moczymy w jajku, następnie obtaczamy w bułce i smażymy na wcześniej sklarowanym maśle (przepis "Masło klarowane"). Smażymy do zarumienienia.
Kotlety schabowe z dzika
Przed smażeniem
Kotlety schabowe z dzika
Propozycja podania