Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kotlety schabowe z piekarnika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kotlety są rewelacyjne i bardzo łatwe w przygotowaniu.

Kotlety schabowe z piekarnika Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety schabowe z piekarnika

 

  • 3 kotlety schabowe
  • 1 cebula
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 3-4 łyżki oleju
  • 3 plastry żółtego sera
  • 2 ząbki czosnku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1/2 łyżeczki mielonej papryki
  • 1 łyżeczka przyprawy vegeta

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe z piekarnika
Cebulę pokroić w kostkę, wymieszać z majonezem i musztardą. Umyte mięso lekko zbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem. Odłożyć do lodówki na kilka godzin. Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub brytfannie, nałożyć farsz z cebuli, oprószyć mieloną papryką. Włożyć do piekarnika. Piec w temp 190 stopni około 45-50 minut. Po upływie pół godziny przykryć plasterkami sera i włożyć ponownie do piekarnika.
Kotlety schabowe z piekarnika
Umyte mięso lekko zbić tłuczkiem i natrzeć przyprawami
Kotlety schabowe z piekarnika
Cebulę pokroić w kostkę dodać majonez i musztardę
Kotlety schabowe z piekarnika
Cebulę z majonezem i musztardą wymieszać
Kotlety schabowe z piekarnika
Farsz z cebuli ułożyć na plastry mięsa oprószyć papryką