Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Kotlety schabowe z serem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Schabowe, ale w nieco innym wydaniu. To połączenie mi smakuję. Zapewniam, ze warto wypróbować.

Kotlety schabowe z serem i pieczarkami

Składniki:

Kotlety schabowe z serem i pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe z serem i pieczarkami
Pieczarki oczyścić, pokroić i poddusić z niewielką ilością wody. Następnie doprawić je do smaku solą i pieprzem. Schab pokroić na porcje, następnie zbić je delikatnie tłuczkiem kuchennym, oprószyć solą i pieprzem. Jajka rozkłócić, kotlety panierować w jajku i bułce tartej. Olej rozgrzać na patelni, smażyć na nim kotlety z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu kotlety ułożyć w naczyniu żaroodpornym, na każdym z nim ułożyć po łyżce pieczarek, posypać startym na jarzynówce serem żółtym i zapiekać do momentu, gdy ser się rozpuści.