Sposób przygotowania:
Kotlety sojowe po grecku
Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy kostkę rosołową i 2 łyżki sosu sojowego, doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy kotlety sojowe i gotujemy 3 - 4 minuty, odcedzamy i ostudzamy. W miseczce przygotowujemy jajka z przyprawami, w drugiej panierkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, kotleciki maczamy w jaku, następnie w panierce i smażymy z dwóch stron. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce do jarzyn na dużych oczkach, cebulkę kroimy w piórka, paprykę i pomidora drobniutko w kosteczkę, pietruszkę drobno siekamy. Patelnię rozgrzewamy, wrzucamy cebulkę, przyprószamy solą i podlewamy 100 ml wody - podduszamy, kiedy zmięknie dodajemy marchewkę, pomidora i paprykę, dusimy pod przykryciem około 5 minut stale mieszając by się nie przypaliło, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką. magii i łyżką sosu sojowego, Kiedy warzywka będą miękkie dodajemy 1 łyżkę przecieru pomidorowego i 1 łyżkę pikantnego sosu chili, dodajemy posiekana natkę pietruszki i dokładnie mieszamy, ściągamy z ognia, na dno miski nakładamy jarzynową potrawkę, następnie kotlety sojowe i kolejną warstwę warzyw (przekładamy do wyczerpania składników), podajemy na ciepło lub zimno wg uznania. Smacznego