Sposób przygotowania:
Medaliony drobiowe z pieczarkami w sezamie
Farsz: Cebulę posiekać, pieczarki obrać umyć pokroić drobno.
Na patelni rozgrzać masło klarowane, zeszklić cebulę, dodać pieczarki.
Dusić do odparowania płynu, w między czasie doprawić solą i pieprzem.
Wsypać ser żółty, wymieszać.
Mięso mielone przełożyć do miski, dodać odciśnięte z mleka kajzerki oraz wbić jajko,doprawić solą i pieprzem.
Masę mięsną wyrobić rękoma do połączenia się składników.
Na dłoni rozpłaszczać porcję mięsa, na środek kłaść po łyżce farszu,skleić brzegi a następnie lekko spłaszczając, tworząc medalion.
Panierka: Bułkę tartą wymieszać z sezamem.
Każdy medalion obtaczać w panierce z obu stron.
Smażyć na rozgrzanym maśle klarowanym, na rumiano z każdej strony.
Na patelni rozgrzać masło klarowane, zeszklić cebulę, dodać pieczarki.
Dusić do odparowania płynu, w między czasie doprawić solą i pieprzem.
Wsypać ser żółty, wymieszać.
Mięso mielone przełożyć do miski, dodać odciśnięte z mleka kajzerki oraz wbić jajko,doprawić solą i pieprzem.
Masę mięsną wyrobić rękoma do połączenia się składników.
Na dłoni rozpłaszczać porcję mięsa, na środek kłaść po łyżce farszu,skleić brzegi a następnie lekko spłaszczając, tworząc medalion.
Panierka: Bułkę tartą wymieszać z sezamem.
Każdy medalion obtaczać w panierce z obu stron.
Smażyć na rozgrzanym maśle klarowanym, na rumiano z każdej strony.
BSz
Super przepis!
Martyna12