LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Kotlety wieprzowe nadziewane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wprost wyśmienity smak kotletów.

Kotlety wieprzowe nadziewane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety wieprzowe nadziewane

 

  • kotlety wieprzowe 0,5 kg
  • sól, pieprz
  • liście bazylii lub selera
  • parmezan starty (lub inny ser) 2 łyżki
  • suszone pomidory (lub koncentrat pomidorowy) 2 łyżki
  • jaja 2-3
  • bułka tarta
  • oliwa

 

Sposób przygotowania:

Kotlety wieprzowe nadziewane
Kotlety delikatnie rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć na nich liście bazylii lub selera. Ser wymieszać z pomidorami i rozłożyć na kotletach. Zwinąć w roladki. Panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor ze wszystkich stron. Podawać z ziemniakami i surówką.
Kotlety wieprzowe nadziewane
Rozbijanie tłuczkiem kotletów wieprzowych.
Kotlety wieprzowe nadziewane
Faszerowanie kotletów suszonymi pomidorami z serem.
Kotlety wieprzowe nadziewane
Zwijanie w roladki nadziewanych kotletów.
Kotlety wieprzowe nadziewane
Smażenie panierowanych kotletów nadziewanych.

Tagi:

sery tarta ser