lukaszek33@onet.pl

lukaszek33@onet.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 70]

Kotlety z chlebem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety z chlebem nadają się zarówno na zimno jak i na ciepło.

Kotlety z chlebem

Składniki:

Kotlety z chlebem

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z chlebem
Na początku kajzerki moczymy w przegotowanej wodzie. Następnie mortadele oraz obrany czosnek i cebule zcieramy na tartce o dużych oczkach. Kolejno do miski wkładamy odciśnięte pieczywo i wbijamy jajka oraz dodajemy czosnek, cebule i mortadele.Do smaku przyprawiamy pieprzem oraz solą.Pod koniec wyrabiamy ręką ciasto na jednolitą masę.Po wyrobieniu masy formujemy z niej kształtne kotlety i obtaczamy je w bułce tartej. I na koniec naszej pracy smażymy na oleju na złoty kolor.

Tagi:

jajko tarta jajka