Sposób przygotowania:
Kotlety z farszem cebulowo - jabłkowym
Natkę pietruszki należy drobno posiekać. Jabłko i cebulki umyć i obrać, a następnie jabłko pokroić w kostkę, a cebulę w paski. Na patelni rozgrzać masło i wrzucić na nie jabłka i cebulę, podsmażyć doprawić do smaku majerankiem, solą i pieprzem i dodać natkę pietruszki. W każdym z plastrów schabowych zrobić kieszeń i nałożyć tam farsz cebulowo - jabłkowy. W razie potrzeby spiąć wykałaczką i pobsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju, a nastepnie dusić do miękkości pod przykryciem. Groszek zielony zalać 100ml wody i gotować ok. 20 minut. W połowie gotowania dać ser topiony i ewentualnie łyżkę masła. Doprawić solą i pieprzem podawać jako dodatek do kotletów. SMACZNEGO!