Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kotlety z fasoli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Namoczoną poprzedniego dnia fasolę ugotować, a następnie odparowac wodę i gorącą

Kotlety z fasoli

Składniki:

Kotlety z fasoli

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z fasoli
Namoczoną poprzedniego dnia fasolę ugotować, a następnie odparowac wodę i gorącą fasolę przetrzeć przez sito. Dodać ugotowane, przetarte ziemniaki, podsmażoną w tłuszczu cebulę, jajko i przyprawy do smaku. Można do masy dodac drobno pokrajaną kiełbasę, wymieszać. Uformować wałek, wyłożyć go na posypaną tartą bułką stolnicę, odcinać nożem kotlety, obtaczać w tartej bułce i smażyć. Podawać z dodatkiem surówek lub sosu pomidorowego.